Tuin-klimaatcoach

Wie plannen voor zijn tuin heeft kan hierover advies krijgen van de Tuin-klimaatcoach.

Deze gratis coach kijkt naar de mogelijkheden die de tuin biedt voor klimaatadaptatie en biodiversiteit. Met uw tuin kunt u ruimte geven aan plant- en diersoorten. Ook kunt u meehelpen verdroging tegen te gaan en uw tuin voorbereiden op extreem weer, zoals langdurige hitte of grote hoeveelheden regen. Uiteraard let de Tuin-klimaatcoach er ook op dat u lekker kunt genieten van uw tuin. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Stuur dan een email naar Tuinklimaatcoach@orbis.nl.

Noodzakelijk

De gemeente houdt steeds meer rekening met biodiversiteit en klimaatverandering en we proberen de gemeente steeds groener te maken. Inwoners kunnen zelf meehelpen. Door uw tuin groener in te richten, tegels te verwijderen of bijvoorbeeld een regenton te plaatsen. U kunt hulp vragen van de Tuin-klimaatcoach. De Tuin-klimaatcoach scant de tuin op mogelijkheden voor verbetering van biodiversiteit en klimaatadaptatie en brengt hierover een advies uit. Met dat advies kunt u vervolgens zelf aan de slag of u schakelt een tuinman in.

Samenwerking

Voor de Tuin-Klimaatcoaches werkt de gemeente Drimmelen samen met lokale natuurverenigingen en organisaties, ondersteund door het bedrijf Orbis. Hier kunt u ook terecht voor een afspraak of voor meer informatie via Tuinklimaatcoach@orbis.nl.