Verstrekkingsbeperking persoonsgegevens (geheimhouding)

Wilt u niet dat de gemeente uw persoonsgegevens aan maatschappelijke instellingen doorgeeft? Bijvoorbeeld omdat u in een Blijf-van-mijn-lijfhuis zit? Dan kunt u vragen om geheimhouding van uw persoonsgegevens. De gemeente blijft wel altijd verplicht deze gegevens door te geven aan bijvoorbeeld de Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank.

Op dit moment is het wegens een storing helaas niet mogelijk digitaal een verstrekkingsbeperking persoonsgegevens aan te vragen. Er wordt aan gewerkt deze storing zo snel mogelijk op te lossen.

Zonder uw toestemming geeft de gemeente uw persoonsgegevens nooit door aan particulieren en commerciële bedrijven. Als u geheimhouding hebt aangevraagd, geeft de gemeente uw gegevens ook niet door aan:

  • Niet-commerciële instellingen, zoals sport- en muziekverenigingen
  • Instellingen voor bijvoorbeeld ouderenzorg, gehandicaptenzorg of jeugdwelzijnswerk
  • De Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie (SILA)

Instellingen met wie we uw persoonsgegevens kunnen delen

De gemeente geeft uw persoonsgegevens wel door als de volgende instellingen erom vragen:

  • Instellingen die wettelijke taken uitvoeren, zoals Politie, Justitie, Belastingdienst, Waterschappen en Sociale Verzekeringsbank
  • Notarissen, gerechtsdeurwaarders en advocaten die bezig zijn met een gerechtelijke procedure waarbij u betrokken bent
  • Centraal Bureau voor Genealogie
  • Afdeling Reclassering van het Leger des Heils
  • Ziekenhuizen die wetenschappelijk onderzoek doen
  • Pensioenfondsen, kredietinstellingen, effecteninstellingen, verzekeraars en beleggingsinstellingen, maar alleen als zij geld beheren dat zij aan u moeten uitkeren

Hoe werkt het

  • De gemeente gaat altijd akkoord als u om geheimhouding vraagt.
  • U hoeft geen reden voor geheimhouding op te geven
  • Als u geen geheimhouding meer wilt, kunt u die opheffen
     

meer weten? Rijksoverheid Wet bescherming persoonsgegevens

Er zijn geen kosten aan verstrekkingsbeperking persoonsgegevens.