Zappers

Word ZAPper in Drimmelen!

Fijn dat u interesse hebt om onze gemeente mooi en schoon te houden. Op deze webpagina vindt u meer informatie over ‘ZAPpen’. 

Wat is een ZAPper? 

‘ZAPper’ is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker. ZAPpers zijn inwoners van de gemeente die vrijwillig zwerfafval opruimen, bijv. als ze een rondje lopen, de hond uitlaten, etc. 

Hoe kan ik ZAPper worden?

Stuur een mailtje naar teamschoon@debries.eu  met als onderwerp ‘ZAPper worden in Drimmelen’.
Geef hierin in ieder geval de volgende informatie:

  • Uw voor- en achternaam
  • Uw adres
  • Uw telefoonnummer
  • E-mailadres waarop u graag benaderd wil worden
  • Indien u een vaste route of gebied in gedachten hebt dat u schoon wil houden, kunt u dit ook aangeven in de mail.

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt om invulling te geven aan uw rol als vrijwilliger en om u te informeren over zwerfafvalactiviteiten binnen de gemeente Drimmelen. Deze zullen alleen bekend zijn bij relevante werknemers van de gemeente Drimmelen en De Bries. Voor de volledige privacy voorwaarden kunt u kijken op: https://debries.eu/privacy-policy/ 

Als u ook gezinsleden aan wil melden (bijv. uw partner), benoem hen dan ook in uw mailtje. Als u nog vragen heeft kunt u deze er natuurlijk ook inzetten.

Waar mag ik ZAPpen?

Het is op veel plaatsen mogelijk om te ZAPpen, denk hierbij aan speeltuintjes, parken, (sport)verenigingen of in uw wijk. Bent u benieuwd waar andere ZAP’pers actief zijn, gebruik dan de HelemaalGroen app. Dit is een gratis app voor op uw telefoon die laat zien waar u en andere ZAP’pers actief zijn geweest. Kijk voor meer informatie over de app of over het downloaden van de app op: www.helemaalgroen.nl. Vanwege de veiligheid is het niet toegestaan om op provinciale wegen en rijkswegen te ZAPpen.

Wanneer kan ik ZAPpen?

Wanneer u wilt. U bent hier helemaal vrij in. In verband met zichtbaarheid raden we wel aan om met name te ZAPpen als het licht is.

Hoe vaak moet ik zwerfafval opruimen?


U moet niets! Al het zwerfafval dat u opruimt is meegenomen. Mocht u nu merken dat je niet toekomt aan ZAPpen, dan hebben we wel graag dat u de materialen weer inlevert. 

Hoe kom ik aan opruimspullen?

Als u aangemeld bent als ZAPper krijgt u van de gemeente de volgende materialen in bruikleen:

  • 1 afvalgrijper
  • 1 afvalzakkenhouder
  • 1 paar handschoenen
  • 1 fluorescerend hesje
  • Speciale afvalzakken

Wat moet ik doen met volle vuilniszakken?

Na aanmelding kunt u de volle zakken aanmelden via de gemeente Drimmelen App of via 140162. De gemeente zorgt dan dat volle zakken worden opgehaald op de aangegeven locatie, en dat u nieuwe zakken krijgt als u ze nodig heeft.

Kan ik ook extra materialen bestellen voor anderen die mee willen helpen?

U kunt zelf uw gezinsleden (partner/kinderen) aanmelden als ze ook willen ZAPpen. Vrienden, buren, clubgenoten, etc. moeten zichzelf aanmelden om spullen te ontvangen.

Kan ik met een groep meelopen? 

Momenteel zijn er in de meeste kernen nog geen ZAP-groepen, maar u bent vrij om er één op te richten natuurlijk! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd (en hoe schoner de gemeente)! 

Zijn er nog meer dingen die ik moet weten?

Tijdens het ZAPpen bent u automatisch verzekerd via de gemeente tegen ongevallen. 
(Dit is een aanvullende verzekering) 

Na uw aanmelding krijgt u alle benodigde informatie nog eens opgestuurd zodat u deze altijd kunt raadplegen als u een vraag heeft.

Heeft u een vraag over de materialen, bel dan naar de gemeente Drimmelen op 140162 en vraag dan naar de buitendienst. 

Hebt u een vraag die hier niet tussen stond? Stuur een mailtje naar teamschoon@debries.eu of bel naar 040-7802551.

Whatzap?!

Whatzap?! Is een bewustwordingscampagne om het zwerfafval en het werk van onze zappers zichtbaar maken. Via facebook.com/WhatzapDrimmelen blijf je op de hoogte van alles wat Whatzap Drimmelen doet aan het zwerfafvalprobleem.

Whatzap?! Is een bewustwordingscampagne om het zwerfafval en het werk van onze zappers zichtbaar maken.
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen