Zwerfafval

Drimmelen samen schoon

Zwerfafval staat bij veel Nederlanders in de top drie van de grootste ergernissen. Het zorgt voor een rommelig straatbeeld en is schadelijk voor dieren en het milieu.

Wat is zwerfafval?

Zwerfafval is afval dat rondslingert, bijvoorbeeld op straat, in de natuur of in het water. De gemeente Drimmelen probeert dit probleem op verschillende manieren tegen te gaan. Dit doen we door voldoende afvalbakken te plaatsen, deze tijdig leeg te maken en regelmatig de openbare ruimte schoon te maken. De gemeente richt zich ook op educatie, voorlichting en ondersteuning bij participatie.

Wilt u ons helpen? 

We kunnen alle hulp gebruiken. Hoe meer mensen zich inzetten voor een schone woonplaats, hoe beter. Er zijn meerdere manieren waarop je dit kunt doen. 

Word ZAPper!

‘ZAPper’ is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker. ZAPpers zijn inwoners van de gemeente die vrijwillig zwerfafval opruimen, bijv. als ze een rondje lopen, de hond uitlaten, etc. 
Ga naar de pagina 'Zapper' voor meer informatie.

Opschoonacties

Ieder jaar organiseert de gemeente Drimmelen opschoonacties, zoals bijvoorbeeld de Landelijke Opschoondag in maart. Op deze dagen gaan inwoners, scholen en (sport)verenigingen aan de slag om hun eigen buurt op te schonen. Iedereen die deelneemt ‘wint’ natuurlijk een schone buurt. 

Bezoek de pagina Opschoonactie Drimmelen voor meer informatie.

Klacht melden?

U kunt ook helpen door melding te maken van bijvoorbeeld afvaldumping. Wanneer u een klacht in wil dienen over zwerfvuil of illegale storting kunt u via de pagina 'Meldpunt' een melding doen of gebruik hiervoor de gemeente Drimmelen App 

De gemeente Drimmelen wordt in de strijd tegen zwerfafval ondersteund door De Bries. 

Heeft u een vraag die hier niet tussen stond? Stuur een mailtje naar teamschoon@debries.eu of bel naar 040-7802551
Kijk voor ons privacybeleid op: https://debries.eu/privacy-policy/