Afvalinzameling

Huisvuil wordt aan huis opgehaald. Op de afvalkalender kunt u zien welk afval wanneer wordt ingezameld. Al het afval moet vóór 07.30 uur op de inzameldag worden aangeboden. Berichtgeving over afvalinzameling vindt u ook in 't Carillon en www.facebook.com/drimmelengemeente en de afvalkalender in de gemeentegids.

Informatie over de inzameldagen waarop bij u het afval wordt opgehaald vindt u op de pagina 'Inzameldagen afval'

Let op: Wijziging afvalinzameling!!!

  • Het restafval (grijze bak) wordt 1 keer per maand opgehaald. In 2021 is dit is altijd in een even week. 
  • Het Groente- Fruit- en Tuinafval (groene bak) wordt in de oneven weken ingezameld. In de periode van 1 mei tot en met 29 oktober 2021 wordt het GFT wekelijks opgehaald. 
  • Het verpakkingsafval (plastic, blik en drankenkartons) wordt in de oneven weken opgehaald tegelijk met de groene bak. Oud papier wordt een maal per maand opgehaald door verschillende verenigingen en scholen. Op de afvalkalender kunt u zien wanneer welk afval wordt ingezameld.

Inzameldagen afval

Informatie over de inzameldagen waarop bij u het afval wordt opgehaald vindt u op de pagina 'Inzameldagen afval'. 

Wat moet waarin?

Wilt u weten hoe u uw afval beter kunt scheiden? En wat in welke bak of zak moet? Kijk dan op www.afvalscheiden.nu

Vragen over afval

Heeft u vragen over de inzameling, neem dan contact op met de Diftarinfolijn, telefoonnummer 0800 - 0234450. De Diftarinfolijn is elke werkdag van 08.30 tot 17.00 uur te bereiken. U kunt ook mailen: drimmelen@engels.eu. Zorg ervoor dat u wel uw volledige adres en telefoonummer erbij zet.

Je eigen afvalschema als handige knop op het startscherm van je smartphone of tablet?

Er zijn verschillende handleidingen gemaakt voor onder andere Apple en Android. Als de snelkoppeling (soort knop) op je startscherm staat, kun je door er op te klikken direct zien wanneer en welk afval bij jou wordt opgehaald. Reuze handig!
Klik hier voor de handleiding voor ANDROID smartphones
Klik hier voor de handleiding voor ANDROID tablets
Klik hier voor de handleiding voor IPHONE
Klik hier voor de handleiding voor IPAD

 

Grof tuinafval kunt u elke eerste woensdag van de maand aanbieden. U moet dit twee werkdagen van tevoren aanmelden bij het Meldpunt, telefoon 14 0162.

U kunt dan ook informeren naar de kosten.

Grof huishoudelijk afval wordt elke tweede vrijdag van de maand opgehaald. U moet dit twee werkdagen van tevoren aanmelden bij het Meldpunt, telefoon 14 0162.

U kunt dan ook informeren naar de kosten.