Afvalinzameling

Huisvuil wordt aan huis opgehaald. Op de afvalkalender kunt u zien welk afval wanneer wordt ingezameld. Al het afval moet vóór 07.30 uur op de inzameldag worden aangeboden. Berichtgeving over afvalinzameling vindt u ook in 't Carillon en www.facebook.com/drimmelengemeente en de afvalkalender in de gemeentegids.

Informatie over de inzameldagen waarop bij u het afval wordt opgehaald vindt u op de pagina 'Inzameldagen afval'

 

  • Het restafval (grijze bak) wordt 1 keer per maand opgehaald. In 2022 is dit is altijd in een even week. 
  • Het Groente- Fruit- en Tuinafval (groene bak) wordt in de oneven weken ingezameld. In de periode van 1 mei tot en met 29 oktober 2021 wordt het GFT wekelijks opgehaald. 
  • Het verpakkingsafval (plastic, blik en drankenkartons) wordt in de oneven weken opgehaald tegelijk met de groene bak. Oud papier wordt een maal per maand opgehaald door verschillende verenigingen en scholen. Op de afvalkalender kunt u zien wanneer welk afval wordt ingezameld.

Inzameldagen afval

Informatie over de inzameldagen waarop bij u het afval wordt opgehaald vindt u op de pagina 'Inzameldagen afval'. 

Wat moet waarin?

Wilt u weten hoe u uw afval beter kunt scheiden? En wat in welke bak of zak moet? Kijk dan op www.afvalscheidingswijzer.nl 

Vragen over afval

Heeft u vragen over de inzameling, neem dan contact op met de Diftarinfolijn, telefoonnummer 0800 - 0234450. De Diftarinfolijn is elke werkdag van 08.30 tot 17.00 uur te bereiken. U kunt ook mailen: drimmelen@engels.eu. Zorg ervoor dat u wel uw volledige adres en telefoonummer erbij zet.

 

 

Raadpleeg uw persoonlijke afvalkalender via de gemeente Drimmelen app.  U ziet precies wanneer u welk afval aan straat kunt aanbieden ter inzameling.

Drimmelen app downloaden

Voor een smartphone met Android, kan de Drimmelen app gratis worden gedownload via de Google Play Store (https://play.google.com/store/apps/details?id=online.straatbeeld.drimmelen).
Voor de iPhone, kan de Drimmelen app gratis worden gedownload via de iTunes App Store(https://itunes.apple.com/nl/app/gemeente-drimmelen/id1462808882?mt=8)

Werkwijze

Ga naar het tabblad 'Afvalkalender'.
Geef eenmalig uw adres gegevens in om uw afvalkalender in te stellen (postcode en huisnummer en eventueel huisletter)

Melding ontvangen

U krijgt automatisch een melding wanneer u het afval buiten moet zetten. U kunt de dag en het tijdstip van de melding zelf wijzigen. Dit kan door naar het tabblad afvalkalender te gaan en het tandwieltje boven aan het scherm aan te klikken.

  • Kies voor Meldingen 'aan' of als u geen melding wilt ontvangen voor 'uit'
  • Geef het tijdstip aan
  • Geef dag van de melding aan, bijvoorbeeld 'Op de dag voor de ophaaldag'

 

Grof huishoudelijk afval

Grof huishoudelijk afval wordt elke tweede vrijdag van de maand opgehaald. U moet dit twee werkdagen van tevoren aanmelden bij het Meldpunt, telefoon 14 0162.

U kunt dan ook informeren naar de kosten.

Grof tuinafval

Grof tuinafval kunt u elke eerste woensdag van de maand aanbieden. U moet dit twee werkdagen van tevoren aanmelden bij het Meldpunt, telefoon 14 0162.

U kunt dan ook informeren naar de kosten.