Afvalinzameling

Huisvuil wordt aan huis opgehaald. Op de afvalkalender kunt u zien welk afval wanneer wordt ingezameld. Het oud papier wordt zo spoedig mogelijk toegevoegd aan deze kalender. Berichtgeving over afvalinzameling vindt u ook in 't Carillon en www.facebook.com/drimmelengemeente en de afvalkalender in de gemeentegids. GFT-inzameling in het buitengebied: inzameling in de even weken op dinsdag als de minicontainer is aangemeld via telefoonnummer 0800 - 0234450.

In de oneven weken wordt het restafval (grijze bak) opgehaald.  Het Groente- Fruit- en Tuinafval (groene bak) wordt in de periode van 1 mei tot en met 27 oktober wekelijks opgehaald. Het verpakkingsafval (plastic, blik en drankenkartons) wordt in de even weken opgehaald tegelijk met de groene bak. Oud papier wordt een maal per maand opgehaald door verschillende verenigingen en scholen. Op de afvalkalender kunt u zien wanneer welk afval wordt ingezameld.

Meest gestelde vragen over de afvalinzameling per 1 januari 2018

Wat moet waarin?

Wilt u weten hoe u uw afval beter kunt scheiden? En wat in welke bak of zak moet? Kijk dan op www.afvalscheiden.nu

Vragen over afval

Heeft u vragen over de inzameling, neem dan contact op met de Diftarinfolijn, telefoonnummer 0800 - 0234450. De Diftarinfolijn is elke werkdag van 08.30 tot 17.00 uur te bereiken. U kunt ook mailen: drimmelen@engels.eu. Zorg ervoor dat u wel uw volledige adres en telefoonummer erbij zet.

Grof tuinafval kunt u elke eerste woensdag van de maand aanbieden. U moet dit twee werkdagen van tevoren aanmelden bij het Meldpunt, telefoon 14 0162.

U kunt dan ook informeren naar de kosten.

Grof huishoudelijk afval wordt elke laatste vrijdag van de maand opgehaald. U moet dit twee werkdagen van tevoren aanmelden bij het Meldpunt, telefoon 14 0162.

U kunt dan ook informeren naar de kosten.