Afvalinzameling

Huishoudelijk afval wordt aan huis opgehaald. Op de afvalkalender kunt u zien wanneer welke soorten afval precies worden ingezameld. Al het afval moet vóór 07.30 uur op de inzameldag aan straat staan. Berichtgeving over afvalinzameling vindt u ook in lokaal weekblad ’t Carillon en op de papieren afvalkalender 2022. Deze is in november 2021 huis-aan-huis verspreid. Een PDF-bestand vindt u onder het tabblad 'Uitleg over afvalinzameling 2022' op deze pagina.

Zet uw afval in de maand augustus vóór 06.30 uur aan straat. Vanwege de te verwachte warmte (hitteprotocol van de afvalinzamelaar) wordt het afval eerder opgehaald!

       U mag het eventueel om die reden ook de avond ervoor al aan straat zetten. 

Informatie over de inzameldagen waarop bij u het afval wordt opgehaald vindt u op de pagina 'Inzameldagen afval'

  • Het restafval (grijze bak) wordt 1 keer per maand opgehaald. In 2022 is dit is altijd in een even week. 
  • Het Groente- Fruit- en Tuinafval (groene bak) wordt in de oneven weken ingezameld. In de periode van 2 mei tot en met 30 oktober 2022 wordt het GFT wekelijks opgehaald. 
  • Het verpakkingsafval (plastic, blik en drankenkartons) wordt in de oneven weken opgehaald tegelijk met de groene bak.
  • Oud papier wordt een maal per maand opgehaald door verschillende verenigingen en scholen. Op de afvalkalender kunt u zien wanneer welk afval wordt ingezameld.

Inzameldagen afval

Informatie over de inzameldagen waarop bij u het afval wordt opgehaald vindt u op de pagina 'Inzameldagen afval'. 

Wat moet waarin?

Wilt u weten hoe u uw afval beter kunt scheiden? En wat in welke bak of zak moet? Kijk dan op www.afvalscheidingswijzer.nl 

Vragen over afval

Heeft u vragen over de inzameling, neem dan contact op met de Diftarinfolijn, telefoonnummer 0800 - 0234450. De Diftarinfolijn is elke werkdag van 08.30 tot 17.00 uur te bereiken. U kunt ook mailen: drimmelen@engels.eu. Zorg ervoor dat u wel uw volledige adres en telefoonummer erbij zet.

 

 

Raadpleeg uw persoonlijke afvalkalender via de gemeente Drimmelen app.  U ziet precies wanneer u welk afval aan straat kunt aanbieden ter inzameling.

Drimmelen app downloaden

Voor een smartphone met Android, kan de Drimmelen app gratis worden gedownload via de Google Play Store (https://play.google.com/store/apps/details?id=online.straatbeeld.drimmelen).
Voor de iPhone, kan de Drimmelen app gratis worden gedownload via de iTunes App Store(https://itunes.apple.com/nl/app/gemeente-drimmelen/id1462808882?mt=8)

Werkwijze

Ga naar het tabblad 'Afvalkalender'.
Geef eenmalig uw adres gegevens in om uw afvalkalender in te stellen (postcode en huisnummer en eventueel huisletter)

Melding ontvangen

U krijgt automatisch een melding wanneer u het afval buiten moet zetten. U kunt de dag en het tijdstip van de melding zelf wijzigen. Dit kan door naar het tabblad afvalkalender te gaan en het tandwieltje boven aan het scherm aan te klikken.

  • Kies voor Meldingen 'aan' of als u geen melding wilt ontvangen voor 'uit'
  • Geef het tijdstip aan
  • Geef dag van de melding aan, bijvoorbeeld 'Op de dag voor de ophaaldag'

 

Grof huishoudelijk afval

Grof huishoudelijk afval wordt elke tweede vrijdag van de maand opgehaald. U moet dit twee werkdagen van tevoren aanmelden bij het Meldpunt, telefoon 14 0162.

U kunt dan ook informeren naar de kosten.

Grof tuinafval

Grof tuinafval kunt u elke eerste woensdag van de maand aanbieden. U moet dit twee werkdagen van tevoren aanmelden bij het Meldpunt, telefoon 14 0162.

U kunt dan ook informeren naar de kosten.