Afvalinzameling 2024

17 okt 2023
Per 1 januari 2024 krijgt de gemeente Drimmelen een nieuwe afvalinzamelaar. Een nieuwe afvalinzamelaar kan de huidige chips van onze afvalcontainers niet lezen. Daarom moeten we de chips van de restafval- en GFT containers vervangen.

Chippen en omruilen containers

De afvalcontainers die u gebruikt hebben een chip, zodat we kunnen registreren wanneer u deze aan straat zet. Zo krijgt u de afvalstoffenheffing die bij uw adres hoort.

Bovenstaande betekent het volgende voor u:

  • Restafval-container (grijze bak): de nieuwe chips passen in onze huidige restafvalcontainers. Ieder huishouden krijgt binnenkort een brief met informatie over het vervangen van de chips van uw restafvalcontainer. Het kan dus zijn dat u op een ander tijdstip een brief krijgt dan uw buurman. Dit heeft te maken met de huidige inzamelroute.
     
  • GFT container (groene bak): hier passen de nieuwe chips helaas niet in. Ook zijn de GFT containers verouderd. De GFT containers moeten daarom allemaal vervangen worden. Ieder huishouden krijgt binnenkort een brief met daarin alle praktische informatie en data van het omruilen van de container(s). Het kan dus zijn dat u op een ander tijdstip een brief krijgt dan uw buurman. Dit heeft te maken met de huidige inzamelroute. De oude ingenomen GFT containers worden hergebruikt of duurzaam verwerkt. Heeft u wel een nieuwe GFT container gekregen, maar nog geen brief? De brief is onderweg. Mocht u na twee werkdagen nog niets ontvangen hebben, neem dan contact met de Diftarinfolijn.

Papiercontainers

Onlangs is er een interessepeiling gehouden over de invoer van een container voor oud papier en karton. Op dit moment zijn we de resultaten aan het verwerken en moet er nog een definitief advies en besluit komen over de invoer van deze container. Zodra er meer bekend is communiceren wij hierover. Dit staat los van het chippen en vervangen van de restafval- en GFT container.

Inzameldagen

De inzameldag bij uw adres verandert in 2023 niet. Kijk op www.drimmelen.nl/afvalinzameling voor meer informatie over uw inzameldag. Zodra meer bekend is over de nieuwe afvalinzamelaar en de inzameldagen vanaf 2024 brengen we u hiervan op de hoogte .

Vragen over afval?

Bel gratis de Diftarinfolijn. De Diftarinfolijn is elke werkdag van 08.30 tot 17.00 uur te bereiken op telefoonnummer 0800 - 0234450