Binnenkort pumptrackbaan in Made

5 mrt 2024
Pumptrackbaan Made
We gaan een pumptrackbaan aanleggen bij de Schietberg in Made (parkeerterrein van de Madese Boys). In week 13 starten de werkzaamheden voor de aanleg en de voorbereidende werkzaamheden gebeuren ondertussen al.

Wat is een pumptrackbaan?

Een pumptrack is een soort kruising tussen een BMX-baan en een skatepark: een aaneengesloten parcours met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Het is geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards.

Bekijk hier een video van het bedrijf dat de pumptrackbaan aan gaat leggen (The Pump Factory), om een idee te krijgen van hoe zo’n baan eruitziet:

350 handtekeningen voor pumptrackbaan

Basisschoolleerlingen uit Made verzamelden eerder al ruim 350 handtekeningen voor de aanleg van een pumptrackbaan. Ook andere mensen lieten ons weten dat een pumptrackbaan gemist werd. Daarom is het idee verder uitgewerkt. Door de benodigde afstemming en verplaatsing van de vrachtwagenparkeerplaatsen duurde dat helaas wat langer, maar het is nu zover dat we de pumptrackbaan kunnen aanleggen. De werkzaamheden duren ongeveer 6 weken (t/m week 19). 

Zodra de pumptrackbaan klaar is volgt er nog een officiële opening. Dit zal waarschijnlijk eind mei zijn, maar informatie daarover volgt nog.

Pumptrackbaan Made
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Pumptrack Factory