Bronzen Bever voor Christ van den Diepstraten uit Terheijden

29 jan 2024
Op vrijdag 26 januari overhandigde burgemeester Boy Scholtze een Bronzen Bever aan de heer Christ van den Diepstraten uit Terheijden voor de door hem verrichte vrijwilligersactiviteiten voor de Terheijdense gemeenschap en voor het Traais carnaval in het bijzonder. De uitreiking vond plaats tijdens het sauwelen in Terheijden.

Carnavalsvereniging de Schraansers

Christ is al 25 jaar lid van TCV De Schraansers. Als raadslid, waarvan ook 4 jaar bestuurslid
(secretaris), en later als lid van de raad van wijze heeft hij veel carnavalsactiviteiten georganiseerd of mede-georganiseerd. In zijn 25 jaar lidmaatschap was hij een graag geziene schraanser.
Dit jaar staat Christ voor de 33e maal in de welbekende sauwelton. Dat is een unicum, niet in alleen in Terheijden, maar zeker in de gemeente Drimmelen. Hij heeft ervoor gezorgd dat het sauwelen op de kaart staat en blijft staan in Terheijden. Mede dankzij zijn jarenlange deelname is het gegroeid tot een jaarlijks terugkerend en groots evenement. Christ zorgt niet alleen voor zijn eigen sauwel, maar helpt ook andere sauwelaars middels gevraagd en ongevraagd advies. Daarnaast organiseert hij mede het jaarlijkse sauwelweekend.

Overige activiteiten

Christ is naast alle carnavalsactiviteiten ook vrijwilliger als chauffeur op de buurtbus. Daarnaast is hij voorzitter en aanspreekpunt voor andere chauffeurs. Hij is al 10 jaar lang betrokken bij de buurtbus. Ook organiseert hij voor deze vereniging feestjes en bezoekt hij eventueel zieke collega's of neemt diensten over.
Tevens organiseert Christ ruim 20 jaar kaart- en biljart avonden in Terheijden en is hij zo'n 20 jaar
verkeersregelaar bij verschillende evenementen zoals Carnaval, de Triatlon, de 4daagse, en de
intocht van Sinterklaas. Minimaal 10 dagen per jaar wordt hij ingezet als verkeersregelaar.
De gemeente dankt Christ voor zijn bijdrage aan de leefbaarheid en sociale samenhang van inwoners en ondernemers. Deze bijdrage is voor de gemeente van groot maatschappelijk belang geweest.