Burgemeester sluit woning in Made na vondst drugs en pillen

1 sep 2023
Burgemeester Scholtze heeft een woning aan de Antwerpsestraat in Made voor drie maanden gesloten. Aanleiding is de vondst van diverse soorten verdovende middelen. De politie deed eerder dit jaar huiszoeking in het kader van een drugsonderzoek en ontdekte dat de woning gebruikt werd als opslagplaats en inpaklocatie voor handel in drugs.  

Bijna 70 kilo  

In de woning is bijna 70 kilo aan verdovende middelen aangetroffen, waaronder allerlei soorten pillen. De burgemeester heeft op grond van de Opiumwet de mogelijkheid om de woning te sluiten als hier meer dan 5 gram aan harddrugs wordt gevonden, wat wordt gezien als een handelshoeveelheid. De woning is verzegeld en gesloten voor de duur van 3 maanden. Dat betekent dat er in die periode niemand in de woning mag komen. Het sluiten van de woning is een maatregel om de eventuele loop uit het pand te halen, zodat er niet makkelijk opnieuw criminele activiteiten kunnen plaatsvinden. 

 Onacceptabel 

“Dit soort praktijken is onacceptabel en zal ik nooit toestaan,” stelt burgemeester Boy Scholtze. “Naast de maatregelen om het pand te sluiten vindt er strafrechtelijk onderzoek met mogelijke vervolging plaats door de politie en het openbaar ministerie.“ Hij vervolgt: “De politie heeft hier ingegrepen en dat bleek nodig te zijn. Naast de inzet van politie en onze boa’s hebben we ook de zintuigen van onze inwoners nodig. Dus als u verdachte activiteiten in uw omgeving hoort, ziet of ruikt kunt u dit anoniem melden via 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.”