Gemeente Drimmelen en Meldpunt Meld Misdaad Anoniem werken samen!

5 jun 2023
Meldpunt Meld Misdaad Anoniem (.M) en de gemeente Drimmelen hebben woensdag 31 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend. Relevante signalen over criminaliteit en fraude komen vanaf nu ook rechtstreeks binnen bij de gemeente Drimmelen.

Onafhankelijk vangnet

Je ziet dat iemand zijn afval dumpt op een plek dat hier niet voor bestemd is, je bent getuige van geweld, ervaart overlast of je verdenkt een buurtbewoner van hennepteelt. Dit zijn voorbeelden van informatie over criminaliteit waarmee je misschien niet altijd naar de politie durft te stappen. Omdat je bang bent voor wraak of omdat je de dader kent. Meldpunt Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie die ervoor zorgt dat de informatie bij de juiste partij komt te liggen terwijl jij als melder buiten beeld blijft.

Samen tegen ondermijnende criminaliteit

Burgemeester Boy Scholten is blij met deze samenwerking: “Door met elkaar samen te werken, zorgen we ervoor dat criminaliteit op een efficiënte manier aangepakt kan worden. Nu de gemeente Drimmelen is aangesloten bij Meldpunt Meld Misdaad Anoniem, kunnen we naast de inzet van politie en BOA’s ook actief gebruik maken van de oren en ogen van onze inwoners. Meldingen kunnen anoniem worden gedaan, waardoor we de drempel van het delen van verdachte en strafbare zaken verlagen. Dit gaat hopelijk bijdragen aan een verhoging van de veiligheid en het veiligheidsgevoel in onze gemeente.”

Bereikbaarheid

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via telefoonnummer 0800 - 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Meldingen kunnen ook 24/7 gedaan worden via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Meld Misdaad Anoniem