Gratis energieadvies & energiebesparende middelen 

14 sep 2023
De beste energie is bespaarde energie. Veel huishoudens in de gemeente Drimmelen hebben een goed geïsoleerd huis en zien dat terug op hun energierekening. Helaas kent onze gemeente ook slecht geïsoleerde huizen. Het Energie Bespaar Team Drimmelen helpt de inwoners bij de eerste stappen van het verduurzamen van hun koopwoning door het kosteloos plaatsen van gratis energiebesparende producten.  

Bezoek energieadviseur  

Vanaf september 2023 rijden de energieadviseurs rond in de gemeente om met bewoners in gesprek te gaan over de isolatie van hun woning. Woningen die hiervoor in aanmerking komen, worden geselecteerd op basis van het energielabel D, E, F en G en WOZ-waarde. Bewoners ontvangen hierover een brief. Deze brieven worden in fasen (per wijk) verstuurd.  Onderaan deze pagina vindt u de brief in meerdere talen.

Energiebesparende producten 

Tijdens het vrijblijvende bezoek wordt met een korte woningcheck duidelijk met welke gratis energiebesparende producten de energierekening kan worden verlaagd. Op basis van de gezamenlijk keuze aan gratis producten, wordt een afspraak gemaakt wanneer de producten worden geplaatst. 

Op zoek naar nog meer besparing  

De energieadviseur kijkt samen met de huiseigenaar of er nog meer energie bespaard kan worden en geeft hier advies over. Denk bijvoorbeeld aan de isolatie van de gevel of vloer. 

Vragen 

Bij vragen of aanvullende informatie kun je contact opnemen via energiebespaarteam@drimmelen.nl