Help Drimmelen vergroenen tijdens het NK Tegelwippen

3 apr 2023
NK Tegelwippen
De blauwgroene gemeente Drimmelen gaat de strijd aan met andere gemeenten tijdens het Nederlands Kampioenschap (NK) Tegelwippen. Dit met het doel om de tuinen in Drimmelen en heel Nederland klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te verhogen. Het NK Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober 2023. Dus pak uw schep en help mee om Drimmelen tegel voor tegel te vergroenen!

Waarom tegelwippen?

Op dit moment is ruim een derde van de Nederlandse tuinen voor minimaal de helft betegeld*. Het NK Tegelwippen laat met dit kampioenschap zien dat het anders kan en dat ieder zijn steentje kan
bijdragen aan een groener Nederland. Wethouder Jürgen Vissers vertelt waarom de gemeente
Drimmelen meedoet: “Door mee te doen aan het NK Tegelwippen helpen de inwoners mee aan een
groenere en duurzamere omgeving. Het is een leuke manier om Drimmelen groener te maken, het
milieu te verbeteren én meteen ook wat extra beweging te krijgen. Daarnaast maken de inwoners met hun deelname kans op leuke prijzen: een win-win situatie voor iedereen!”

Hoe werkt het?

Het NK Tegelwippen is reeds gestart en loopt tot en met 31 oktober. Iedereen kan gewipte tegels
aanmelden via de website: nk-tegelwippen.nl. De aangemelde tegels worden opgeteld bij het totaal
van de gemeente. Wilt u meer informatie over het NK Tegelwippen? Of bent u op zoek naar handige
tips over bijvoorbeeld welke planten goed tegen droogte kunnen of wat u met de gewipte tegels kunt doen? Ga dan ook naar de website: nk-tegelwippen.nl.

Welke prijzen zijn er te winnen?

Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen, maar bij een wedstrijd horen ook prijzen. De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt (verdeeld over drie klassementen) wint de prestigieuze ‘Gouden Schep’. De gemeente met de meeste gewipte tegels de ‘Gouden Tegel’. En bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op de Publiekswipper award en mooie prijspakketten.

Doet u ook mee?

Wethouder Jürgen Vissers roept alle inwoners van Drimmelen op om mee te doen aan deze wedstrijd: “Doe mee aan het NK Tegelwippen voor een groener en duurzamer Drimmelen! Het voorjaar is begonnen, iedereen wil graag naar buiten en hun tuin aanpakken. We hopen dat zodra het mooi weer is iedereen dat ook gaat doen, met deze actie in hun gedachten. Meedoen is simpel: haal zoveel mogelijk tegels uit uw tuin, vervang deze door groen én geef het door bij het NK Tegelwippen. Zo dragen we allemaal bij aan een gezondere en mooiere leefomgeving.”