Hoe kom ik aan zonnepanelen

Heeft u een eigen huis en overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Dan kunt u zelf of samen met anderen zonnepanelen inkopen. Als uw dak niet geschikt is of u bent huurder en mag u geen zonnepanelen leggen op uw dak, dan kunt u meedoen aan een zogenaamd ‘postcoderoosproject’. 

Als uw dak daarvoor geschikt is kunt u zonnepanelen laten aanleggen. Als u dat voor 2022 doet, dan heeft u dat in iets meer dan 7 jaar terugverdiend (daarna verandert de regeling).

Overweegt u zelf zonnepanelen aan te schaffen, neem dan contact op met een van onze vrijwillige energieambassadeurs van het Regionaal Energieloket. Zij geven u een onafhankelijk advies. U kunt ook een zonnepaneleninstallateur inschakelen. Er zijn genoeg installateurs die de situatie ter plekke komen opnemen en een offerte uit kunnen brengen.

Samen inkopen

U kunt ook samen met andere inwoners, zoals uw buren of binnen de VVE, tegelijkertijd zonnepanelen aanschaffen. Meestal is samen inkopen namelijk goedkoper dan als u de enige bent, omdat de leverancier dan een korting kan aanbieden. De gemeente Drimmelen faciliteert dit jaar (in 2020) een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Hierbij wordt u volledig ontzorgd. 

Meer informatie over deze zonnepanelenctie vindt u op de pagina Zonnepanelenactie
Informatie over het opvragen van een offerte vindt u op de website van het Regionaal Energieloket.

Postcoderoosproject – wat is dat?

Het kan zijn dat uw eigen dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Bijvoorbeeld, omdat u in een monumentaal pand woont, of dat de stand van het dak niet goed is of, omdat u een huis huurt. In dat geval kunt u deelnemen aan een zogenaamd ‘postcoderoosproject’: zonnepanelen op een dak bij u in de buurt (binnen dezelfde postcode). Daarmee kunt u korting krijgen op uw eigen energiebelasting, en bespaart u dus geld. Heeft u interesse in een postcoderoosregeling? In Drimmelen neemt u hiervoor contact op met de lokale energiecoöperatie Opgewekt Drimmelen. Een coöperatie opgericht door en voor inwoners. Ga voor deelname aan dit project naar de website van Opgewekt Drimmelen, www.opgewektdrimmelen.nl