Hoe kom ik aan zonnepanelen

Heeft u een eigen huis en overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Dan kunt u zelf of samen met anderen zonnepanelen inkopen. Als uw dak niet geschikt is of u bent huurder en mag u geen zonnepanelen leggen op uw dak, dan kunt u meedoen aan een zogenaamd ‘postcoderoosproject’. 

Als uw dak daarvoor geschikt is kunt u zonnepanelen laten aanleggen. Als u dat voor 2023 doet, dan heeft u dat in iets meer dan 7 jaar terugverdiend (daarna verandert de regeling).

Overweegt u zelf zonnepanelen aan te schaffen, neem dan contact op met een van onze vrijwillige energieambassadeurs van het Regionaal Energieloket. Zij geven u een onafhankelijk advies. U kunt ook een zonnepaneleninstallateur inschakelen. Er zijn genoeg installateurs die de situatie ter plekke komen opnemen en een offerte uit kunnen brengen. Ga voor meer informatie over de zonnepanelen naar de website van het Regionaal Energieloket Drimmelen.

Postcoderoosproject – wat is dat?

Het kan zijn dat uw eigen dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Bijvoorbeeld, omdat u in een monumentaal pand woont, of dat de stand van het dak niet goed is of, omdat u een huis huurt. In dat geval kunt u deelnemen aan een zogenaamd ‘postcoderoosproject’: zonnepanelen op een dak bij u in de buurt (binnen dezelfde postcode). Daarmee kunt u korting krijgen op uw eigen energiebelasting, en bespaart u dus geld. Heeft u interesse in een postcoderoosregeling? In Drimmelen neemt u hiervoor contact op met de lokale energiecoöperatie Opgewekt Drimmelen. Een coöperatie opgericht door en voor inwoners. Ga voor deelname aan dit project naar de website van Opgewekt Drimmelen, www.opgewektdrimmelen.nl