Wat kan ik als inwoner doen?

Elke woning is anders. Wil je graag energiebesparende maatregelen nemen, maar weet je niet goed waar te beginnen? En wat de beste opties zijn voor jouw situatie? Neem dan eens een kijkje op ons Regionaal Energieloket. Hier vind je informatie over kleine én grote maatregelen, die je als koper of huurder nu al kunt nemen.

Regionaal Energieloket Drimmelen 

Hét startpunt voor verduurzaming van uw woning, voor zowel kopers als huurders. Lees meer over duurzame maatregelen en duurzame (lokale) acties op de website van het Regionaal Energieloket Drimmelen. 

Hoe krijg ik energieadvies

Wit u  graag energiebesparende maatregelen nemen, maar weet je niet goed wat de beste opties zijn voor uw woning? Maak dan een afspraak met een onafhankelijke energieambassadeur via de website het Regionaal Energieloket kunt u een afspraak maken met een energieambassadeur.
Zij komen langs in huur- en koopwoningen en geven handige tips die niet veel hoeven te kosten!

Duurzame verhalen van inwoners

Bekijk de verhalen van de Drimmelenaren die hun huis hebben verduurzaamd.

Welke subsidies of leningen zijn er?

Bij het Regionaal Energieloket vindt u informatie over subsidies en leningen om een huis te verduurzamen.

Hulp bij energie besparen

U wilt in uw woning energie besparen, maar u weet niet waar en hoe u moet beginnen? U kunt zelf snel en makkelijk aan de slag met kleine besparende maatregelen. Ook kunt u contact opnemen met het Energie Bespaarteam van de gemeente Drimmelen. Ze helpen u met een persoonlijk (gratis) advies om energie te besparen in uw woning. Kijk voor meer informatie en het maken van een afspraak op de pagina 'Hulp bij energie besparen'.  

Hoe isoleer ik mijn huis?

Wilt u uw huis beter isoleren? Dan kunt u hiervoor eenvoudige maatregelen nemen, zoals radiatorfolie of tochtstrips plaatsen. U kunt ook grotere maatregelen treffen zoals het isoleren van uw dak of muren.
Meer informatie hierover vindt u op de pagina 'Hoe isoleer ik mijn huis?'

Hoe wek ik zelf energie op?

Heeft u een eigen huis en overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Dan kunt u zelf of samen met anderen zonnepanelen inkopen.
Als u huurder bent en geen zonnepanelen mag leggen op uw dak of als u dak niet geschikt is voor zonnepanelen dan kunt u meedoen aan een 'postcoderoosproject'.
Meer informatie hierover vindt u op de pagina 'Hoe kom ik aan zonnepanelen

Welke alternatieven zijn er voor aardgas?

Heeft u een eigen huis en wilt u nu al van het aardgas af: Dan kunt u (in de voorbereiding daarop) verschillende dingen doen.
Meer informatie hierover vindt u op de pagina 'Hoe kom ik van het aardgas af?'

Hoe verduurzaam ik mijn monumentaal pand / beschermd dorpsgezicht?

Woont u in een monumentaal pand of beschermd dorpsgezicht? Neem dan vooraf contact op met de monumentencommissie of afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente. Het telefoonnummer is 140162. Zij kunnen u vertellen wat mogelijk is op het gebied van verduurzamen.