Hoe kom ik van het aardgas af?

Heeft u een eigen huis en wilt u nu al van het aardgas af? Dan kun je (in de voorbereiding daarop) verschillende dingen doen.

Als u van het gas af wil is het handig eerst uw huis zo goed mogelijk te isoleren en te koken op elektriciteit (met een keramische of inductie kookplaat). Maar ook als u dat nog niet kunt of wilt doen, zijn er mogelijkheden.

Warmtenet en andere oplossingen

Woont u in Terheijden? Dan kunt u aangesloten worden op het warmtenet van het Traais Energie Collectief (TEC).

Op andere plekken binnen de gemeente Drimmelen zijn geen woonwijken aangesloten op een warmtenet. Wel zijn er al individuele oplossingen mogelijk, zoals een zonneboiler (die werkt op zonnepanelen op een dak), pelletkachel, warmtepomp, of warmte-koude-opslagsystemen (WKO’s). Bij al die verschillende warmtebronnen horen ook weer verschillende manieren waarop de verwarming door je huis gaat. Soms zijn er bijvoorbeeld andere radiatoren nodig, of is vloerverwarming de beste oplossing. Heeft u interesse in individuele oplossingen om van het gas af te komen? Boek dan een verkennend gesprek met een van onze vrijwillige energieambassadeurs.

Gesprekken in dorpen en buurtschappen

Wij denken dat de energietransitie ook een manier is om mensen bij elkaar te brengen en de opbrengsten zoveel mogelijk bij de mensen zelf terecht te laten komen. Daarom gaan we aankomend jaar bij alle dorpen en buurtschappen langs om hierover te praten. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Stuur dan uw gegevens naar: energieteam@drimmelen.nl