Initiatief glastuinders biomassa-installatie

Tuinders van het glastuinbouwgebied Plukmade willen verduurzamen.

Tuinders van het glastuinbouwgebied Plukmade willen verduurzamen. De stap die ze binnenkort willen zetten is het bouwen van een (kleinschalige) biomassa-installatie. Het gebruik van deze bron zal leiden tot een besparing van 12 miljoen m3 aardgas per jaar. De glastuinders presenteren het initiatief in een artikel in het Carillon. Download hier het artikel van 23 mei 2019.

Rol gemeente Drimmelen

De Gemeente Drimmelen heeft bij dit soort initiatieven een rol op het gebied van het toetsen aan het bestemmingsplan en het beoordelen en verlenen of weigeren van de omgevingsvergunning. Hiermee toetsen we of het project zorgvuldig en volgens de regels wordt uitgevoerd (o.a. stof, geluid, uitstoot, transport, veiligheid) van vergunningprocedure tot en met de bouw. De definitieve omgevingsvergunning is op 11 juni ingekomen en op 4 juli gepubliceerd in ’t Carillon. De definitieve beschikking is verleend op 19 juli en ligt tot 30 augustus ter inzage. De officiele publicatie kunt u vinden via www.mijnoverheid.nl.  

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Het initiatief van de tuinders wordt ondersteund door het Samenwerkingsverband Verduurzaming Amernet. De antwoorden op de veel gestelde vragen kunt u teruglezen in het pdf-bestand 'Veel gestelde vragen'. U kunt uw vragen ook persoonlijk stellen aan de initiatiefnemers via
duurzaamamernet@gmail.com