Inzameling oud papier 2023 op werkdagen: download de app

8 dec 2022
Vanaf 1 januari 2023 is de inzameling van oud papier in de gemeente Drimmelen op werkdagen in plaats van op zaterdag. Door deze wijziging kan er geen papieren afvalkalender meer gemaakt worden. Inwoners kunnen via de Gemeente Drimmelen app of via de website vanaf 12 december zien welke ophaaldagen er in 2023 gelden voor hun adres.

Niet meer met vrijwilligers

Jarenlang hebben verenigingen en vrijwilligers de oud papier inzameling in Drimmelen op zaterdagen verzorgd samen met afvalinzamelaar Renewi. Het bleek voor veel verenigingen steeds moeilijker hiervoor de vrijwilligers te vinden. Er is daarom een uitsluitend recht aan een publieke instantie, de gemeente Breda, verleend. Wethouder Harry Bakker: “We gaan de vrijwilligers uiteraard bedanken voor hun jarenlange inzet en de verenigingen krijgen daarnaast ook nog financiële tegemoetkoming als waardering hiervoor.”

Gemeente Breda

De gemeente Breda gaat per 1 januari 2023 het oud papier en karton van de gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg inzamelen met een schone elektrische inzamelwagen. Wethouder Harry Bakker licht toe: “We kiezen hiermee voor een efficiëntere en duurzame oplossing. Een mooie samenwerking met de gemeente Breda en Geertruidenberg. Daarnaast blijft het voor inwoners gratis, net als het inleveren van oud papier bij de Milieustraat in de Zeggelaan in Terheijden.”

Afvalkalender digitaal

Voor 2023 verspreidt de gemeente geen papieren afvalkalender meer. Vanwege de samenwerking
vindt er een nieuwe indeling van de routes plaats. Deze kunnen niet weergegeven worden in één
jaaroverzicht voor alle 11.000 adressen. Wie wil weten wanneer papier en ander afval buiten moet
worden gezet kan dit vinden met de Gemeente Drimmelen app voor afval en meldingen en
op de website www.drimmelen.nl. Deze app is te downloaden vanuit de Playstore en iTunes App store. Wie de app gebruikt kan een waarschuwing instellen over welk soort afval je de
volgende dag buiten moet zetten. Wie niet werkt met een smartphone kan met behulp van de website vanaf 12 december een jaarkalender printen of downloaden door het invoeren van postcode en huisadres.

Print van afvalkalender

Wilt u wel graag een print van uw persoonlijke afvalkalender maar bent u zelf niet in de gelegenheid om deze te maken, vraag dan iemand in uw omgeving, uw zoon of dochter, een buurman, een neef of nicht. Heeft u niemand in uw directe omgeving om te helpen? Dan kunt u gratis bellen naar de Diftar infolijn op 0800-0234450. Zij maken dan, vanaf 12 december een print van uw persoonlijke afvalkalender en sturen deze naar uw huisadres.