Koninklijke Onderscheiding voor de heer Merlijn Timmers

19 jun 2023
Op zaterdag 17 juni 2023 ontving de heer Merlijn Timmers een koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor Scouting Zwalaho.

De uitreiking vond plaats bij Scouting Zwalaho in Lage Zwaluwe. De burgemeester van Drimmelen reikte de onderscheiding uit aangezien Scouting Zwalaho in Lage Zwaluwe is gehuisvest en daar het vrijwilligerswerk is verricht.

De heer Merlijn Timmers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Verdiensten

Merlijn Timmers is inwoner van de gemeente Moerdijk en vanaf 1993 actief bij Scouting Zwalaho. Hij is medeoprichter en leiding bij de Scouts en Explorers. Daarnaast organiseert hij mede de 3 weekendkampen in een jaar en een week zomerkamp. Zowel doordeweeks als op zaterdag steekt hij ook de nodige uren in het bijhouden van het terrein en het onderhoud van het gebouw. Ook heeft hij o.a. een vijver aangelegd en zonnepanelen gelegd.

Van 2015 - 2017 was hij vrijwilliger bij de bouw van een nieuw scoutinggebouw. Hij was betrokken bij de eerste plannen, het voeren van de gesprekken met de gemeente over de financiën en het daadwerkelijk in eigen beheer neerzetten van het gebouw.

Vanaf 2017 tot heden is Merlijn Timmers voorzitter van Scouting Zwalaho.