Koninklijke onderscheiding voor Nick Simonis uit Made

13 nov 2023
Vrijdagochtend 10 november 2023 ontving Nick Simonis uit Made een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Boy Scholtze.

Nick Simonis is al sinds 1990 actief als vrijwilliger en sinds 2012 mantelzorger voor zijn vrouw. De uitreiking vond plaats tijdens de dag van de Mantelzorg.


Actieve vrijwilliger


Gedurende 30 jaar is Nick vrijwilliger geweest bij de Madese Hockey Club. Hij was trainer en coach van een jeugdelftal en diverse andere teams. Ook was hij vier jaar voorzitter van de technische commissie en scheidsrechter. Sinds 2007 is Nick bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Harmonie Sint Caecilia in Made. Hij zette zich in voor de groei van het aantal leden en genereert inkomsten voor de instrumenten en muziekstukken. Ook is Nick vanaf 2009 collectecoördinator en collectant bij het Nationaal MS-Fonds. In 2012 startte Nick als vrijwilliger bij de Rotaryclub Geertruidenberg en van 2019-2021 was hij daar secretaris. Hij was enkele jaren voorzitter van de programmacommissie en organiseerde mede activiteiten om fondsen te werven voor goede doelen. Nick is in 2015 gestart als management ondersteuner bij Simonis Collection. Hij denkt mee bij allerlei onderdelen van de bedrijfsvoering vanuit zijn ervaring als zelfstandig ondernemer. Sinds 2021 is Nick vrijwilliger bij de Alliantie Zuiderwaterlinie, daar is hij gastheer bij educatieve projecten voor scholen. Ook coördineert hij de lokale activiteiten, zoals erfgoedcafés. Tot slot is Nick sinds vorig jaar penningmeester van de Stichting Met je Hart in Drimmelen. Hij maakt afspraken met lokale horeca voor de activiteiten en onderhoudt contact met de landelijke stichting. Hij is verantwoordelijk voor het sponsorbeleid en beheert het administratiesysteem. Ook maakt hij voor elke activiteit het vervoersschema voor deelnemende ouderen en de vrijwilligers.


Mantelzorger

Sinds 2012 is Nick mantelzorger voor zijn echtgenote. Zij heeft sinds 1997 een progressieve
spierziekte. In 2020 verkocht Nick zijn onderneming om fulltime voor zijn echtgenote te gaan zorgen. Ook bouwde hij zijn vrijwilligersactiviteiten deels af.
Nick Simonis mag zich na vrijdag lid noemen in de Orde van Oranje-Nassau.