Ledverlichting op de Drimmelense voetbalvelden

25 okt 2023
De verlichting langs de voetbalvelden in de gemeente Drimmelen wordt verduurzaamd. De overstap naar ledverlichting draagt bij aan het milieu, een betere belichting en een lagere energierekening voor de Drimmelense voetbalverenigingen. Dinsdag 24 oktober trapte de voorzitters van de voetbalverenigingen en wethouder Harry Bakker de overstap naar ledverlichting af bij S.V. Terheijden.

Samenwerking voetbalverenigingen en de gemeente

De voetbalverenigingen S.V. Terheijden, Madese Boys, VV Zwaluwe, HZ’75 en VCW stappen allen gedeeltelijk of zelfs geheel over naar ledverlichting. In totaal worden 100 armaturen vervangen door duurzame verlichting. Deze zullen bekostigd worden door de gemeente, verenigingen zelf en vanuit de subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA). Wethouder Harry Bakker: “Fijn dat we de sportverenigingen kunnen helpen bij het treffen van grote energiebesparende maatregelen. Een winst voor mens, milieu en uiteraard de clubkas”.

Milieubewuste toekomst

Niet alleen zorgt deze overstap naar ledverlichting voor betere belichting van de velden. Ook het energieverbruik wordt aanzienlijk verminderd. Led-technologie staat bekend om zijn energie-efficiëntie en lange levensduur. Dit betekent lagere kosten en een verminderende ecologische voetafdruk wat bijdraagt aan het streven van de gemeente voor een milieubewuste toekomst.

Werkzaamheden

Installatiebedrijf Oostendorp B.V. start deze week bij S.V Terheijden, opgevolgd door Madese Boys, HZ’75, VV Zwaluwe en als laatste VCW. De verwachting is dat alle armaturen begin december vervangen zijn door ledverlichting.