Nieuwe gastheren voor Biesbosch

28 mrt 2023
Persbericht Nationaal Park De Biesbosch /IVN Natuureducatie: Veertien deelnemers van tien toeristisch-recreatieve bedrijven in de Biesbosch-regio hebben met succes de cursus gastheerschap van de Biesbosch afgerond. Daarbij zijn zes nieuwe bedrijven. Zij zijn officieel toegetreden tot het netwerk van Biesboschgastheren door ondertekening van de overeenkomst met IVN namens Nationaal Park De Biesbosch.

Op de slotavond van de cursus Gastheer van de Biesbosch in Drimmelen, gaven alle bedrijven een presentatie over hun bedrijf en de wijze waarop ze hun gastheerschap van de Biesbosch willen gaan uitdragen. Tim Simons, wethouder Biesbosch in Drimmelen, reikte als een van de partners in het Biesboschnetwerk de certificaten uit aan de cursisten. Simons benadrukte het belang van het gastherennetwerk voor de Biesbosch en voor de deelnemende gemeenten en beloofde zich sterk te zullen maken voor verdere groei van het aantal gastheerbedrijven.

De nieuwe gastheren van de Biesbosch zijn BijOns Lage Zwaluwe, BBQboot en Zuileshoeve uit Dordrecht, Aquarento uit Waspik, B&B Geranio uit Made en Biesbosch Minicruises uit Drimmelen. Verder namen medewerkers van het Witte Huis en Le Pêcheur uit Drimmelen, Biesbosch MuseumEiland Werkendam en Bio in de Polder uit Lage Zwaluwe deel. Deze bedrijven zijn al langer gastheer van de Biesbosch.

Biesboschgastheren zijn belangrijk voor Nationaal Park De Biesbosch, want zij zijn ambassadeurs voor het gebied. De cursus Gastheer van de Biesbosch bestaat uit 4 middagen/avonden en een excursie. De cursisten krijgen informatie over diverse aspecten van de Biesbosch, zodat zij hun gasten goed kunnen informeren over de Biesbosch. Dit was de negende keer dat IVN met medewerking van Staatsbosbeheer en andere partners een gastheercursus organiseerde. Er zijn inmiddels meer dan 70 bedrijven die zich Gastheer van de Biesbosch mogen noemen.