Omgevingsvergunning

Wilt u iets bouwen of verbouwen? Slopen? Wilt u een boom kappen? Een evenement organiseren of iets anders aan uw omgeving veranderen? In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning vraagt u aan in het omgevingsloket van de Rijksoverheid. U mag ons ook bellen of uw vraag per e-mail stellen.

Omgevingsloket Online met DigiD of eHerkenning

Bel ons: 14 0162 of stel uw vraag via de e-mail: ikhebeenplan@drimmelen.nl

Vergunning nodig of niet

Met de Vergunningchecker ziet u of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Misschien hoeft  alleen een melding te doen. Soms is er helemaal geen vergunning of melding nodig.

Contact uw planbegeleider

Voor u uw vergunningaanvraag indient bij het Omgevingsloket, is het in de meeste gevallen verstandig om uw plannen eerst door te bespreken met uw planbegeleider. Hij of zij kan u voorafgaand aan uw aanvraag zo adviseren dat u geen onnodige tijdsinvesteringen maakt of tegen onverwachte kosten aan loopt tijdens het proces van vergunningsaanvraag. Vaak is dit namelijk met een kleine aanpassing van uw plan, of het delen van aanvullende informatie voorafgaand aan uw aanvraag te voorkomen. Meer informatie over uw planbegeleider.

Conceptverzoek omgevingsvergunning

Wilt u met de gemeente overleggen of u een omgevingsvergunning nodig heeft voor uw plannen? Of uw plannen in het bestemmingsplan passen? Of wilt u een procedure starten om het bestemmingplan te wijzigen? Bel ons via 14 0162 of stuur een e-mailbericht naar ikhebeenplan@drimmelen.nl.

Of vraag direct een vooroverleg met uw planbegeleider aan via het omgevingsloket Online.

Let op: aan het eind kiest u voor conceptverzoek i.p.v. indienen!

 

DigiD/eHerkenning

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen.

Check het bestemmingsplan

Hebt u voor uw bouwplan geen omgevingsvergunning nodig? Dan moet uw plan in sommige gevallen nog wel in het bestemmingsplan passen. In een bestemmingsplan staat precies waar wat gebouwd mag worden.

Past uw bouwplan in het bestemmingsplan? Dan mag u in sommige gevallen zonder vergunning bouwen.
Past uw bouwplan niet in het bestemmingsplan? Dan hebt u alsnog een vergunning nodig. Lees hier meer over op de pagina 'Bestemmingsplan' op deze website.

Monument

Bent u eigenaar van een (rijks)monument.  Dan moet u bijna altijd een omgevingsvergunning aanvragen. Voor meer informatie kunt u een conceptverzoek aanvragen. Meer hierover vindt u onder het kopje 'Conceptverzoek'. 

Beschermd dorpsgezicht

De van rijkswege aangewezen beschermde dorpsgezichten, Drimmelen, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe vereisen, als u wilt gaan verbouwen, ook een omgevingsvergunning. Voor meer informatie kunt u een vooroverleg aanvragen. Meer hierover vindt u onder het kopje 'Conceptverzoek'. 

Informatie over panden en percelen

Meer informatie over het inzien van bouwdossiers, tekeningen of een omgevingsvergunning.

Omgevingsgesprek

Sinds 1 december 2020 werken we met het omgevingsgesprek. Voordat u een vergunning aanvraagt, wil de gemeente graag dat u de plannen overlegt met ondernemers en bewoners uit de buurt. Dit noemen we het omgevingsgesprek. Meer informatie hierover vindt u op de pagina 'Omgevingsgesprek'. 

De kosten voor het indienen van een aanvraag omgevingsvergunning zijn afhankelijk van uw plannen. Uitgebreide informatie over kosten vindt u in de legesverordening.

U vindt de legesverordening 2023 gemeente Drimmelen op Overheid.nl