Oplevering De Bernardus later vanwege capaciteit elektriciteitsnet

20 sep 2023
De oplevering van sociaal cultureel centrum De Bernardus in Made loopt vertraging op doordat Enexis de benodigde elektriciteitsvoorziening (3x250 Ampère) hiervoor niet kan leveren. Dit komt door capaciteitsproblemen op het elektriciteitsnet. “Hoe vervelend dit ook is voor alle partijen: we zorgen er in elk geval voor dat de verenigingen en clubs een dak boven hun hoofd hebben totdat ze kunnen verhuizen naar de Bernardus,” legt wethouder Jürgen Vissers uit. “We hebben afgesproken dat de Mayboom langer open blijft.”

Overleg

De voormalige Bernarduskerk in het centrum van Made wordt omgebouwd tot sociaal cultureel
centrum en gaat De Bernardus heten. De afgelopen periode heeft de gemeente in nauw overleg met onze partners en Enexis gezocht naar oplossingen voor de aansluiting. Die zijn gedeeltelijk gevonden, maar dat heeft wel tot gevolg dat de oplevering en ingebruikname niet in oktober en december 2023 kunnen plaatsvinden.

In kaart brengen

Wethouder Vissers: “De exacte vertraging, de definitieve elektriciteitsoplossing en de gevolgen van de overgang van de Mayboom naar De Bernardus brengen we nu in kaart. Dat doen we in goed overleg met het bestuur van Stichting Bernardus, BOEi en Breda Bouw. Vanzelfsprekend zal de Mayboom langer openblijven zodat de huidige gebruikers hun activiteiten kunnen voortzetten.”