Tuinklimaatcoaches aan de slag in Drimmelen

20 dec 2022
Bijna twee jaar geleden is in de gemeente Drimmelen een project gestart om de biodiversiteit te verhogen en klimaat adaptieve maatregelen te nemen. Door de gemeente zijn de groenpartners Kiemkracht en de Madese natuurvrienden benaderd om deel te nemen aan het project. Orbis heeft deze groenpartners opgeleid tot kundige tuinklimaatcoaches.

Een tuinklimaatcoach brengt op verzoek een bezoek aan een tuin en kijkt samen met de eigenaar van de tuin waar ingrepen gewenst of nodig zijn. De tuinklimaatcoach en de inwoner maken samen een plan hoe en waar de biodiversiteit vergroot kan worden door bijvoorbeeld het planten van een vlinderstruik. En welke klimaat adaptieve maatregelen, bijvoorbeeld een regenton, genomen kunnen worden. Aan de hand van dit plan geeft de tuinklimaatcoach tips.

Inmiddels hebben de tuinklimaatcoaches een flink aantal tuinen bezocht en van advies voorzien. Donderdag 15 december is één van deze tuinen bezocht door wethouder Jürgen Vissers.

Inwoners die gebruikmaken van de tuinklimaatcoaches krijgen een pakket bloembollen aangeboden door de gemeente. De samenstelling van deze bloembollen is gericht op het aantrekken van bijen dat bijdraagt aan meer biodiversiteit.

Foto: wethouder Jürgen Vissers op bezoek bij inwoners die gebruik hebben gemaakt van tuinklimaatcoaches.