Twee jeugdhelden ontvangen lintje

20 dec 2021
Voor het tweede jaar op rij zocht Drimmelen naar kinderen of jongeren die een lintje verdienen, het jeugdlintje. “In onze gemeente lopen zoveel jonge helden rond. Kinderen en jongeren die iets doen voor een ander of voor de hele gemeenschap. Ze verdienen het om eens in het zonnetje gezet te worden”, aldus wethouder Jürgen Vissers. Begin december was het dan zover: Jürgen Vissers reikte de jeugdlintjes van dit jaar met bijbehorende oorkonde uit aan twee lokale jeugdhelden. Op 9 december aan Kimberly van de Korput uit Hooge Zwaluwe en op 17 december aan Anouk Vissers uit Made.

Kimberly van de Korput

De oma van Kimberly van de Korput heeft deze zorgzame doorzetter uit Hooge Zwaluwe aangemeld
voor een jeugdlintje. Kimberly zorgt al enige tijd voor haar moeder en jongere zusje in verband met de ziekte van haar moeder. Ze haalt boodschappen en helpt haar vader in de loods met sleutelen aan machines voor op het land. Ondanks dit alles fietst ze dagelijks ook nog eens 23 kilometer (op en neer naar school) en haalt ze goede cijfers. Wethouder Vissers: “Als je op jonge leeftijd al mantelzorger voor één van je ouders bent en zoveel doet in en om huis, dat is toch echt bijzonder! Dan ben je een topper en verdien je een aanmoediging.”

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Anouk Vissers

Anouk Vissers uit Made is een sportieve en zorgzame bezige bij. Anouk zorgt voor haar moeder, die
een ernstige ziekte aan het overwinnen is. Ook helpt ze daarom veel in het huishouden. Ze studeert HBO verpleegkunde om later meteen op een hoger niveau in te kunnen stromen in het leger, haar grote passie. Daarnaast is Anouk hartstikke sportief! Ze werkt ook in het restaurant van zorgcentrum  De Wijngaerd. Haar schoonvader heeft haar daarom aangedragen voor een jeugdlintje. “Mantelzorgen, studeren, sporten én werken en dat allemaal tegelijk op deze leeftijd. Petje af, ook dit is een regelrechte topper”, geeft wethouder Vissers aan.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Goed doel

De jeugdheld krijgt naast het lintje een mooie bijdrage voor zijn of haar hobby en €100 voor een goed doel naar keuze. Anouk steunt KWF Kankerbestrijding en Kimberly stichting ParkinsonFonds.

Jeugdlintje

Het jeugdlintje is een onderscheiding voor kinderen of jongeren van 6 t/m 17 jaar in de gemeente
Drimmelen die zich belangeloos inzetten voor de samenleving. Een officiële jury beoordeelt wie een lintje ontvangt. In de jury zitten burgemeester Gert de Kok, wethouder Jeugd Jürgen Vissers en griffier Femke Ronde namens de gemeenteraad.