Deeltaxi

Iedereen kan met de deeltaxi reizen. U betaalt dan het OV-deeltaxitarief. Hebt u een beperking en kunt u niet met iemand meerijden, met Automaatje, de bus of ander vervoer reizen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een Wmo deeltaxipas.

Bij Automaatje wordt u vervoerd door vrijwillige dorpsgenoten. Hiervoor betaalt u slechts een onkosten vergoeding. SWO weet hier meer van en kan voor u kijken of er iemand voor uw rit beschikbaar is. Bel daarvoor met 0162-748739 (bereikbaar tussen 9.30 uur en 12.00 uur) of stuur een mail naar automaatje@swodrimmelen.nl. Voor meer informatie kijk hier: https://swodrimmelen.nl/automaatje-2/
 

U vraagt deze pas bij de gemeente aan. De gemeente beslist of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van toepassing is en voor welk kilometerbudget u in aanmerking komt. Hebt u via uw gemeente een Wmo deeltaxipas ontvangen? Dan reist u tegen het voordeliger Wmo-tarief.

Meer informatie

Als u meer wilt weten kunt u contact opnemen met het Sociaal loket van de gemeente Drimmelen:

  • door langs te komen bij het loket in het gemeentehuis. Het Sociaal loket is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.
  • 's middags kunt u ook terecht van 13.00 - 15.00 uur. Hiervoor¬†moet u minimaal een dag van tevoren een afspraak maken.

telefonisch via telefoonnummer 14 0162
per e-mail via gemeente@drimmelen.nl.
via het meldingsformulier Wmo

www.deeltaxi-westbrabant.nl