Deeltaxi

Met Deeltaxi West-Brabant reist u comfortabel en veilig naar uw bestemming. Op bezoek bij familie of winkelen in de stad? Naar het ziekenhuis? Deeltaxi West-Brabant is er voor iedereen. 

Als u beperkingen heeft, komt u misschien in aanmerking voor een Wmo-deeltaxipas. Daarmee reist u goedkoper met de deeltaxi. We gaan eerst met u in gesprek om te kijken we mogelijkheden u nog heeft. Kunt u bijvoorbeeld met het openbaar vervoer reizen, meerijden met familie of gebruik maken van ANWB AutoMaatje.

Neem daarvoor contact op met het Sociaal Loket.
U kunt ook gelijk een afspraak inplannen via onderstaande button.

Afspraak maken

We gaan eerst met u in gesprek. Alles wat van belang kan zijn komt in het gesprek aan de orde. Zoals uw woonsituatie, uw huishouden, uw gezondheid, aanwezige mantelzorg en de toekomst. Zo’n gesprek vindt in het algemeen bij u thuis plaats. Uiteraard behandelen wij de informatie uit het gesprek vertrouwelijk en respectvol.

We bespreken tijdens het gesprek:

  • uw beperkingen, mogelijkheden en behoeften
  • welk resultaat u wilt bereiken
  • wat u zelf al heeft gedaan bij het zoeken naar een oplossing
  • welke mogelijkheden er zijn binnen uw eigen (sociale) omgeving
  • of er algemeen gebruikelijke oplossingen voor uw hulpvraag zijn
  • of er voorzieningen zijn waarop u een beroep kunt doen

De Wmo is erop gericht mensen alleen te ondersteunen wanneer ze dat echt nodig hebben. Daarom moeten we goed beoordelen wat u zelf (nog) kunt en waarmee de gemeente u kan ondersteunen. In sommige gevallen schakelt de gemeente - met uw toestemming - een medisch adviseur in. Zo onderzoekt de gemeente wat voor u een passende oplossing is.

Voor het gebruik van de deeltaxi betaalt u een ritbijdrage aan de chauffeur. Kijk voor meer informatie op de website van Deeltaxi West-Brabant of bel het ritreserveringsnummer 088 – 076 10 00.

De Wmo is erop gericht mensen alleen te ondersteunen wanneer ze dat echt nodig hebben. Daarom moeten we goed beoordelen wat u zelf (nog) kunt en waarmee de gemeente u kan ondersteunen. Daarbij kijken we ook wat uw omgeving voor u kan betekenen.De ondersteuning die de gemeente u aanbiedt, kan daarom anders zijn dan gevraagd.

Handige links