Gastles Inclusie ‘Iedereen doet mee in Drimmelen!’

15 feb 2023
Op vrijdagochtend 27 januari 2023 was de gemeente samen met vier ervaringsdeskundigen te gast bij groep 8 op basisschool De Elsenhof in Wagenberg. Er werd uitleg over Inclusie “iedereen doet mee!”.

Ervaringsdeskundigen zijn mensen die leven met een beperking of uitdaging en niet alles vanzelfsprekend mee kunnen doen. Zij kunnen als geen ander vertellen over hun leefwereld.
Doel van de gastles was de kinderen zelf te laten ervaren hoe het is als je in een rolstoel zit, niet gemakkelijk kunt bewegen, een licht verstandelijke beperking hebt of slecht kunt zien.

De gemeente Drimmelen organiseerde de gastles samen met basisschool De Elsenhof voor de eerste keer. We werden als zeer welkom ontvangen.  De kinderen vonden het leuk en leerzaam, deden heel enthousiast mee, stelden vragen en waren onder de indruk. 

Enke opmerkingen

“Heel veel respect voor mensen met een beperking”
“Je staat er niet bij stil wat het is als je een beperking hebt”
“Wat is dat lastig, over een drempel of de deur open doen in een rolstoel”

Dit soort gastlessen helpen om bewust te worden dat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen mee kan doen, respect te hebben voor elkaar en dat we daar allemaal een rol in hebben. En het geeft de ervaringsdeskundigen energie om te laten zien dat zij ook mee kunnen en willen doen. Wij doen graag een oproep aan alle andere (basis)scholen in gemeente Drimmelen om daar in 2023 ook een gastles te verzorgen. U kunt contact opnemen via inclusie@drimmelen.nl.

Informatie

Meer informatie over 'Iedereen doet mee in de gemeente Drimmelen' vindt u op deze website.