Omwisseling GFT-containers en chippen restafvalcontainers

5 dec 2023
Momenteel worden de GFT-containers vervangen en de restafvalcontainers van een nieuwe chip voorzien, omdat er een nieuwe afvalinzamelaar start per 1 januari 2024. Iedereen krijgt twee brieven met daarin alle informatie over het chippen en vervangen van de containers.

Geen brief ontvangen?

De omwisseling van de GFT-container en het chippen van de restafvalcontainer vindt tot 31 december 2023, in delen plaats, met mogelijke uitloop naar begin januari. U ontvangt binnenkort een brief. Heeft u al wel een nieuwe container ontvangen maar nog geen brief? De brief is onderweg, het kan vanwege vertraging bij de post langer duren dan gebruikelijk. Neem contact op met de gratis Diftarinfolijn als u twee werkdagen na ontvangst van de container nog niets heeft ontvangen via: 0800 – 0234450.

Hoe weet ik of mijn restafvalcontainer is gechipt?

De chip is niet zichtbaar. Het chippen is gebeurd wanneer u op de linkerzijkant van de container een nieuwe witte adressticker ziet.

Moet de container leeg zijn?

De restafvalcontainer hoeft niet leeg te zijn voor het omchippen.
De GFT-container moet wel leeg zijn voor het omwisselen van de oude naar de nieuwe.

Veegronde

Stond uw container niet aan straat toen de chipronde of het ophalen van de GFT-container plaatsvond? Geen zorgen. Er vindt nog een aantal veegrondes plaats. U ontvangt hierover een brief. Heeft u vragen hierover of wilt u al weten wanneer u hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met de Diftarinfolijn.

Nieuwe inzamelaar en afvalkalender 2024

Medio december communiceren we over de nieuwe inzamelaar en afvalkalender die vanaf januari start.

Vragen over afval?

Bel gratis de Diftarinfolijn. De Diftarinfolijn is elke werkdag van 08.30 tot 17.00 uur te bereiken op telefoonnummer 0800 – 0234450

Wilt u meer weten over de afvalinzameling vanaf 2024? Lees dan het nieuwsbericht 'Afvalinzameling 2024' van 17 oktober 2023.