Gemeente Drimmelen hijst een bijzondere vlag

11 okt 2023
Vlag Coming Out Day Gemeente Drimmelen
Burgemeester Boy Scholtze heeft woensdagochtend 11 oktober de regenboogvlag gehesen. Dit jaar wappert deze bijzondere vlag voor het eerst bij het gemeentehuis in Made. Een belangrijke dag volgens de burgemeester: ”In de gemeente Drimmelen mag iedereen zichzelf zijn en zich veilig voelen. Ongeacht wie u bent, hoe u eruit ziet, van wie u houdt of waar u in gelooft. Door deze vlag te hijsen vragen we acceptatie en respect voor elkaar binnen onze gemeente en vieren we de diversiteit in onze samenleving.”

World Coming Out Day

Het is geen toeval dat deze vlag is gehesen. Jaarlijks vindt op 11 oktober ‘World Coming Out Day’ plaats. Internationaal wordt op deze dag stilgestaan bij het moment dat mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Deze dag symboliseert dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen. ‘World Coming Out Day’ vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 in Nederland gevierd.

Inclusieve regenboogvlag gemeente Drimmelen

De gemeente Drimmelen heeft een inclusieve vlag laten ontwerpen; de klassieke regenboogvlag met het logo van de gemeente. De combinatie van kleuren staan symbool voor het feit dat iedereen, ongeacht kleur of voorkeur, gelijk is en mee moet kunnen doen in de maatschappij.