Exploitatievergunning

Als u een horecabedrijf wilt starten of overnemen, zoals bijvoorbeeld een broodjeszaak, ijssalon, restaurant/café of cafetaria, moet u een aantal dingen regelen. Zo hebt u bijvoorbeeld een exploitatievergunning nodig en/of een alcoholvergunning. Deze vraagt u aan bij de gemeente.

Vergunning(en)

Naast de exploitatievergunning kan het zijn dat u nog andere aanvragen moet doen of vergunningen nodig hebt. Via de Vergunningchecker ontdekt u meteen wat u allemaal moet doen/regelen voor uw horecabedrijf. Kies daar uit de verschillende mogelijkheden en volg de vragen om te weten aan welke verplichtingen u moet voldoen. Start de check via de knop hieronder:

Ga naar de Vergunningchecker

 Na het doorlopen van de Vergunningchecker kunt u onderaan (of in het tabblad bovenaan de pagina) klikken op ‘Resultaat bekijken’. Daar krijgt u dan het overzicht met wat u moet doen/aan moet vragen. Per onderdeel kunt u dan op ‘meer informatie’ klikken, of onderaan de pagina naar ‘Direct aanvragen’ gaan om het direct te regelen.

Als u ook alcohol wilt schenken in uw horeca-inrichting moet u ook een alcoholvergunning aanvragen.

Wijzigingen

Als er iets in de onderneming wijzigt (zoals bijvoorbeeld rechtsvorm of wijzigingen aan het horecapand zelf) vraagt u opnieuw een exploitatievergunning aan.

 

Als uw aanvraag bij ons binnen is, krijgt u van ons een automatische bevestiging. Op een later moment krijgt u per e-mail een ontvangstbevestiging van de behandelaar met daarin de uitleg over de procedure.  Mocht uw aanvraag niet compleet zijn, of als we nog aanvullende vragen hebben, dan nemen we contact met u op.  Wij nemen uw aanvraag in behandeling zodra deze volledig bij ons binnen is. Binnen 8 weken na datum van ontvangst van uw aanvraag krijgt u een besluit. 

Contact

Heeft u nog vragen? Of lukt het niet om het formulier digitaal in te vullen? Neem dan contact op met de gemeente, telefoonnummer 140162 of of per e-mail: gemeente@drimmelen.nl

Wanneer u de vergunning aanvraagt, beoordeelt de gemeente ook de integriteit van uw onderneming of de bij uw onderneming betrokken personen. Daarom moet u ook een Bibob-vragenformulier invullen

Let op: voordat u een exploitatievergunning of alcoholvergunning aanvraagt is het raadzaam om vooraf de Bibobformulieren aan te vragen en in te vullen. Deze formulieren moet u toevoegen bij de aanvraag exploitatievergunning of alcoholvergunning.  Het Bibob-formulier kunt u aanvragen bij juridischezaken@drimmelen.nl

Voor het aanvragen van een exploitatievergunning betaalt u in 2024 € 223,05.