Conceptverzoek omgevingsvergunning

Onder de Omgevingswet gaat voor veel (maar niet alle!) vergunningaanvragen een verkorte procedure gelden, waarbij in 8 weken een besluit wordt genomen over het al dan niet toekennen van een omgevingsvergunning. Daarom is het belangrijk dat we alle beschikbare kennis en informatie voorafgaand aan het starten van de vergunningprocedure hebben verzameld.

Bel ons: 14 0162 of stel uw vraag per e-mail via: ikhebeenplan@drimmelen.nl

Wat u moet weten

Het conceptverzoek wordt dus nog belangrijker. Ook nu al, want gemeente Drimmelen werkt, vooruitlopend op de wet, al op deze manier. En dit is fijn! Voor ons, maar ook voor u! Want door goed voorbereid te zijn bespaart u tijd en voorkomt u onnodige kosten.

Ook wanneer u een wijziging bestemmingplan of straks een wijziging op het omgevingsplan wilt aanvragen, is een conceptverzoek wenselijk. Daarnaast is ook het omgevingsgesprek van belang. Onze planbegeleiders helpen u met het nemen van de juiste stappen.
Lees hier meer over op de pagina 'Bestemmingsplan' op deze website.

Wanneer een conceptverzoek aanvragen?

Wilt u met de gemeente overleggen of u een omgevingsvergunning nodig heeft voor uw bouwplannen? Of uw plannen in het bestemmingsplan passen? Wilt u een procedure starten om het het bestemmingsplan te wijzigen? Of wilt u weten wat de mogelijkheden in de overgangsfase naar de Omgevingswet zijn? 

  • Vraag een conceptverzoek aan via Omgevingsloket online (www.omgevingsloket.nl). U logt hier in met uw digiD en start een aanvraagproces. Dit komt dan bij onze planbegeleiders aan en zij gaan hiermee aan de slag.

Stel uw vraag via de mail: ikhebeenplan@drimmelen.nl of via telefoonnummer 14 0162

Let op: aan het eind kiest u voor vooroverleg in plaats van indienen.